Italiensk???

9 jan

Tine skryter av å ha laget Italiensk Pizza. Jeg er usikker på hva som kvalifiserer til å kalle et produkt Italiensk. Tydeligvis så er det kun tykkelsen på deigen som gjør at Tine prøver å selge dette produktet som Italiensk. Hvis de skulle vært ærlige burde de heller kalt dette kunstig eller industrialisert Pizza. Når de klarer å putte mer farlig og uetisk palmeolje i produktet enn olivenolje – og en lang rekke unødvendige tilsetningsstoffer er det faktisk lite som minner om pizza. For et makkverk av et produkt! Og når de reklamerer for produktet klarer de å si : «Hjemmelaget pizzabunn på 1-2-3 fra TINE. Inneholder ekte råvarer.» Inneholder ekte råvarer – ikke laget av ekte råvarer, men inneholder ekte råvarer.

For en selgende formulering – er vi kommet dit hvor produkter i hovedsak er laget av kunstige råvarer – slik at når det er spor av ekte råvarer så blir dette et salgsargument?? inneholder ekte råvarer – eller kanskje man i fremtiden finner en liten tekst på alle produkter som sier kan inneholde spor av nøtter og ekte råvarer.

Lager du pizzabunn selv så trenger du kun hvetemel, vann, olje – og litt gjær.

Tine trenger:

Hvetemel, vann, hevemiddel (natriumdifosfat E 450, natriumbikabonat E 500), palmefett, salt, olivenolje, etylalkohol, laktose, skummetmelkpulver, stabilisator (guarkjernemel E 412), emulgator (mono- og diacetylvinsyreestere av mono- og diglyserider av fettsyrer E 472e, lecitin E 322), gjær, surhetsregulerende middel (kalsiumfosfat E 341), hvetestivelse.

Kanskje ekstra morsomt at de trenger etanol(etylalkohol) for å lage dette produktet – skulle gjerne vært til stede på dette idemøtet – hmmm hva skal vi putte i denne deigen???

STYR UNNA DETTE FORFERDELIGE PRODUKTET!!!


Reklamer

14 kommentar to “Italiensk???”

  1. Anne 9. januar 2011 kl. 12:44 pm #

    Takk for opplysningen, skal definitivt styre unna produktet. Skulle ikke vært lov å kalle slikt for hjemmelaget. Har spredd lenken.

  2. Maiken 9. januar 2011 kl. 2:09 pm #

    Takk for denne! Veldig bra, særlig at du tar med den laaange, forferdelige ingredienslisten. Generelt sett er det helt utrolig hva som tillates av villedende markedsføring, her er det en kjempejobb å gjøre for å få ryddet opp, og innelegg som dette bidrar i rett retning. Jeg gleder meg til flere avsløringer! : )

  3. Divamamma.com 10. januar 2011 kl. 3:50 pm #

    Kjempe bra blogg 🙂

  4. Asbjorn Syverhuset 10. januar 2011 kl. 3:59 pm #

    Dette er en fantastisk blogg! Jeg har litt vanskelig for aa bestemme om jeg skal le eller graate!

  5. Rikke 12. januar 2011 kl. 12:23 pm #

    Det er desverre ikke mange hele produkter igjen i noen
    butikker. Jeg anbefaler boken «Den nakne kokken» som tar opp denne
    problemstilningen. Absolutt en øyeåpner for meg. Før i tiden ville
    en handelsmann som forsøkte å øke profitten sin ved å markedsføre
    produktet sitt for bedre enn det det var, bli fremstilt som
    umoralsk. I dag er det regnet som profittmaksimering, og ledere som
    driver med det er regnet som samfunnets mest suksessrike. Ennå har
    vi ikke sett helsekonsekvensene av å fylle opp kroppen med skit
    (som vi tror er nyttig!), men medisin industrien blomstrer! Kan det
    ha en sammenheng?

  6. greatgreekfood 12. januar 2011 kl. 11:42 pm #

    Kjempeflott at du tar opp ting som dette! Bloggen er herved
    anbefalt på facebook, med særlig adresse til dem som trener
    desperat for å holde kroppen i form – for deretter å gå hjem å lage
    seg en posesuppe til middag…

  7. Mandy 23. januar 2011 kl. 1:06 am #

    Du synes ikke Tine bør kalle pizzaen italiensk fordi de bruker tilsetningsstoffer? Du mener altså at italiensk mat er fri for kunstige tilsetninger? *fnis*

    • unodvendig 23. januar 2011 kl. 5:12 pm #

      Det hadde i alle fall vært fint om noe ved produktet hadde noe med Italia å gjøre. Siden det åpenbart ikke er produsert i Italia så hadde durumhvete eller olivenolje i alle fall gitt en hint av Italia… Men disse råvarene koster jo litt mer enn transfett – så da blir det nok lite Italiensk fra Tine.

  8. mica 24. januar 2011 kl. 8:21 pm #

    Fantastisk blogg!!! Endelig en blogg med mening!!!!
    Hadde vert flott å se noen innlegg om hvilke produkter som var mest mulig rene også. Lite innhold av tilsetningsstoffer. Selv vet jeg bare om at økologisk mat er fri for slike skadeigge stoffer, men finnes det ikke mat som ikke er økologisk som er litt snillere enn andre også?

    • unodvendig 25. januar 2011 kl. 1:03 am #

      takk for tipset – skal prøve å ta med noen gode eksempler også. Et eksempel er Grøstad Gris sin leverpostei – den er ikke økologisk, men kun ærlige ekte råvarer. Skal se om jeg finner noen litt mer breddeprodukter også.

  9. ulltraaden 6. februar 2011 kl. 6:41 pm #

    Herlig blogg! Fortsett med den fantstiske jobben 😀

  10. A Foreigner in Italy 22. mai 2011 kl. 11:06 pm #

    Jeg er en norsk dame som bor i Italia og må bare si at hittil har jeg ikke sett noe til sammenrullete plastinnpakkete pizzaer i dette landet…. En italiener ville vridd seg i krampe hvis han hadde sett dette produktet her – og deretter hadde han nok saksøkt Tine for blasfemi….

Trackbacks/Pingbacks

  1. Tweets that mention Italiensk??? « Unødvendig's Blog -- Topsy.com - 9. januar 2011

    […] This post was mentioned on Twitter by Hanne Stensvold, Gunnar Skoglund and Kolonihagen. Kolonihagen said: Styr unna! http://fb.me/D1f74fQJ […]

  2. Guacamole? Eller..? « Fabfeeling's Blog - 25. juni 2012

    […] übergodt! Unødvendig mat? Det finnes mye rar mat ute i butikkene. Visste du forresten hva Tine putter i pizzadeigen de selger eller hva Gilde gjør med deres “fineste skinke”? Det gjorde ikke jeg […]

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: