Noe er alvorlig galt i dette landet.

25 nov

Vi er verdensmestere i å klage på at mat er dyrt.

Hvor ofte ser du en annonse som selger mat på kvalitet og ikke på pris?

Noe er veldig galt i dette landet når vi er villig til å betale 180 kr kiloen for smågodt – har aldri hørt noen klage over disse prisene.

Samtidig vil vi ha ribbe til 29,90!

PS! Salget av ribbe har tatt såpass av at fryselagrene er i ferd med å tømmes. Av den grunn har Statens Landbruksforvaltning fjernet tollen frem til 18. desember, slik at det skal lønne seg å importere ribbe fra blant annet Danmark dersom det blir mangel.

GRATULERER NORGE!

Og god jul til alle som har spist opp alt smøret.

 

8 kommentar to “Noe er alvorlig galt i dette landet.”

  1. sondre nervosité (@nervositee) 25. november 2011 kl. 1:04 am #

    ser greia, enig, men dét skal sies, om lavkarbohysteriet har ført til at folk kjøper smør istedenfor lett-olje som er manipulert til å se ut som smør så er det iallefall godt for noe.

  2. Lisa 25. november 2011 kl. 10:59 am #

    På Facebook finns en (svensk) grupp: «Dyrare mat, nu!» som handlar om just kvaliteten på maten… https://www.facebook.com/dyraremat.nu

  3. A Foreigner in Italy 25. november 2011 kl. 11:35 am #

    Jeg bor i Italia og må si at det er stor forskjell på nordmenns og italieneres «tilnærming» til mat. Her er man utrolig nøye på kvaliteten på den maten man spiser. «Alle» er opptatt av å spise godt og nåde den husmor som våger å servere noe som ikke er topp kvalitet. Hun vil bli dømt både nord og ned og «skammen» vil forfølge henne resten av livet for i alle senere familiebesøk vil det bli snakket om den gangen hun serverte (f.eks) den dårlige biffen…. Så her i landet bruker man mange penger på å spise og drikke godt og så sparer man heller inn på andre ting.

    Når det gjelder smørforbruket så syns jeg det er ganske sykt at nordmenn har gått fra å være hysteriske for alt som er fett til deretter å bli et land hvor man langer innpå med fettdryppende mat…. Hvor er det blitt av «den gyldne middelvei»? Men når det er sagt så må jeg si at jeg foretrekker smør på brødskiven fremfor margarin. Jeg stoler mer på kuer enn på kjemikere for å si det sånn…

  4. HildeSofie 25. november 2011 kl. 11:53 am #

    Det er ikke bare lavkarbohysteriet som, er skyld i smørmangelen – det er også den dårlige sommeren, som har gitt dårlig for til kyrne, som dermed produserer mindre melk. Her er Tines eget svar: http://www.tine.no/om-tine/aktuelt-og-media/nyheter/263220.cms?mer-enn-lavkarbo-bak-smorknapphet

  5. A Foreigner in Italy 25. november 2011 kl. 11:56 am #

    Bare et lite tips til en unødvendig matvare… Hva med produktet «revet ost» som i mange tilfeller ikke engang er «ost», men et eller annet kjemisk produkt? Hvorfor gidder ikke folk lengre ta frem rivjernet og spandere ett minutt eller to for å faktisk få ordentlig ost på pizzaen sin?

  6. lirosa 28. november 2011 kl. 12:37 pm #

    Og ikke nok med det: stort sett alle «julematvarene» som har vært å finne i butikkens hyller er utgått på dato lenge før jula ringes inn. HVa skal vi tenke om det???

  7. Tuva 13. desember 2011 kl. 2:40 pm #

    For en fantastisk blogg. Tusen tusen takk for flotte innlegg og spennende tema!

    Superbra. Jeg ramla innom på leting etter informasjon om E407, da dette utvinnes av en tangtype jeg skal skrive masteroppgave om dyrking/betaling av til neste år.

    igjen, tusen takk for meg. Herlige innlegg!

  8. Nikloas Svenson 14. januar 2012 kl. 5:50 pm #

    Hei! Ser frem til flere innlegg av deg. Lenge siden sist nå

    Kan opplyse at det er en fiskebutikk i lillehammer nå som selger fersk vill & oppdretts fisk

Legg igjen en kommentar